Familie opstellingen

 • Home
 • Familie opstellingen
Neem je eigen plek inpijltje oranje

Familie- en Systeem opstellingen

“Opeens…al mijn voorouders achter mij. “Wees stil” zeggen ze. Kijk en luister, je bent het resultaat van de liefde van duizenden.”

Het familiesysteem strekt zich over meerdere generaties uit. De dynamiek en de patronen die we hebben meegekregen nemen we gedurende de rest van ons leven mee in situaties waarin we ons bewegen. Tijdens een opstelling maken we de dynamiek zichtbaar in de ruimte.
Bij Ja tegen Nu hebben we meer dan 15 jaar ervaring met en expertise in het Systemisch werk. Via onze academie en systemisch ervaringscentrum leiden wij professionals op tot Familie- en Systeem opstellers. Je kunt bij ons een gedegen en professionele opstelling verwachten vanuit een diepgaande en nuchtere aanpak.

Wanneer is een opstelling behulpzaam? Als…

 • Je meer inzicht wilt in de dynamiek en patronen binnen jouw familie,
 • Wanneer je last ervaart van een patroon en daar een beweging in wilt maken,
 • Wanneer je het idee hebt dat je een last draagt die niet van jou is,
 • Je vragen hebt over schuldgevoelens, angst, boosheid en besluiteloosheid,
  Familierelaties verstoord zijn en bij het verwerken van scheidingen,
 • Wanneer je wilt kijken naar de onderlinge relaties in jouw team of in de werksetting,
 • Je voor een keuze staat en deze niet alleen vanuit je hoofd wilt maken maar ook systemische informatie mee wilt nemen in jouw overweging.

Na de opstelling ontstaat:

 • Inzicht in de (ver)storingen
 • Ruimte voor beweging
 • Zicht op mogelijke oplossingen
 • Meer innerlijke rust en aanvaarding
 • Meer (zelf)vertrouwen en helderheid

Wat kan je verwachten:

Bij Ja tegen Nu is het mogelijk om een individuele opstelling te boeken of een opstelling in een groep. Bij een individuele opstelling werken onze gecertificeerde opstellers met vloerankers of via een tafelopstelling. De systemische informatie wordt dan opgehaald in het gesprek met jou en door de ‘systemische bril’ van waaruit jouw ervaren opsteller kijkt. Het voordeel van deze manier van werken is dat de setting intiemer is dan in een groep. Je wordt begeleid door onze Familie- en Systeem opstellers Susan Boumans (Heerlen) of Anne-Marie Kemps (Helmond). In een sessie van minimaal 90 minuten wordt jouw vraag opgesteld.

Susan en Anne-Marie onderzoeken eerst samen met jou jouw vraag. Hierna beslissen jullie of je liever een tafelopstelling wilt met poppetjes of dat je met de vloerankers wilt werken. Deze individuele opstellingen vinden in Heerlen plaats op het kantoor van Ja tegen Nu & de Academie op de Putgraaf 3 in Heerlen door Familieopsteller Susan. Onze Familieopsteller Anne-Marie Kemps werkt op de externe locatie van het coachhuis in Helmond.

In een groep werkt de opsteller met resonanten in plaats van vloerankers. Deze manier van werken geeft meer diepgang en snelheid in de interactie dan in het werken met vloerankers of de tafelopstellingen. Beide opties geven inzicht in de verstoringen, ruimte voor beweging, zicht op mogelijke oplossingen, meer innerlijke rust en aanvaarding en meer vertrouwen en helderheid. De opstellingen in een groep worden begeleidt door onze Familie- en Systeem opsteller Susan Boumans. In een sessie van minimaal 90 minuten wordt jouw vraag opgesteld. Deze opstellingen in een groep vindt plaats in Heerlen, op het kantoor van Ja tegen Nu & de Academie op de Putgraaf 3 in Heerlen.

Hoe kom ik daar?

 • Wanneer je een opstelling wilt boeken laat dan in het inschrijfformulier jouw gegevens achter. Susan of Anne-Marie neemt dan contact met jou op voor het maken van een afspraak. De investering van een individuele opstelling in Heerlen bedraagt €175,-. De investering van een individuele opstelling in Helmond bedraagt €195,- (deze kosten zijn hoger vanwege de externe locatie kosten).
 • De investering voor een opstelling in een groep bedraagt €185,-. De investering voor een opstelling in een groep als resonant bedraagt €50,-. Zodra er voldoende aanmeldingen zijn plannen we een datum.

Inschrijfformulier

  Ik ga akkoord met de algemene- en annuleringsvoorwaarden en het verwerken van mijn persoonsgegevens:*

  Bekijk hier de annuleringsvoorwaarden

  *= Verplicht in te vullen veld

  Terug naar Ja tegen Nu - Home